|

Barajlar doldu

Barajlarla ilgili sevindiren bir haber geldi. Kayseri'ye son günlerde yağan yağmurun ardından Yamula Barajı yüzde 70'lere varan doluluk oranına ulaştı...

Yeni Şafak
08:34 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 05:35 - 26/04/2015 Pazar
IHA

Kocasinan ilçesi Kuşçu mahallesinde bulunan Yamula Barajı son günlerde yağan yağmurun ardından su seviyesi arttı. Yamula Barajının doluluk oranları ile ilgili bilgiler veren Kuşçu mahallesi muhtarı Ali Osman Uslu, “20 yılı aşkın zamandır burada belediye başkanlığı yaptım. Şimdi de burada muhtarım. Yamula Barajının yapılışından beri burayı metre metre bilirim. Türkiye'de bu kadar yağan yağmura rağmen barajdaki doluluk oranı yüzde 60-70'ler seviyesinde. Geçen yıllarda kuraklıklar vardı bu nedenle barajdaki su seviyesi çok düşmüştü. Bu doluluk oranından dolayı sebze, meyve bahçelerimizi su alıp götürdü. Burada göçler başladı. Kayseri merkeze çoğunlukla göç var" diye konuştu.



Uslu ayrıca, “Yağmurlar bu şekilde yağarsa doluluk oranları daha da artabilir. Ben şahsen barajın tamamen dolacağına inanmıyorum" dedi.


Yamula Barajının birkaç ay önce çekilen görüntü ile yağmurların yağmasının ardından çekilen görüntü arasındaki farklılık dikkat çekti.

#Baraj
#Kayseri
#Yamula Barajı
9 yıl önce