|

Bu toprakların irfanına karşı birleşiyorlar

Başbakan Davutoğlu, legal, illegal yapıların AK Parti’ye karşı birleştiğini söyledi. Davutoğlu, “Pensilvanya’ya vuruyorsunuz ses Demirtaş’tan geliyor? 3 legal parti, 3 de illegal örgüt AK Parti’ye karşı birleştiler. Asıl Tillo’daki bu toprakların irfanına karşı birleşiyorlar” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 23:00 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Siirt, Tunceli ve Malatya'da partisinin mitinglerinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti'ye karşı oluşan cephenin başarılı olamayacağını belirtti. Davutoğlu, özetle şunları söyledi: 2002'de Sayın Erdoğan'ı yasaklı kıldılar. 2004'te 'Genç subaylar rahatsız” diye bir takım başlıklar attılar gazetelerde. 2007'de e-muhtıra verdiler, zannettiler ki Türkiye, eski Türkiye. Dimdik durduk.



ARALARINDA UÇURUM VAR


AK Parti 2008'de kapatılmak istendi. O zaman kapatamadılar şimdi AK Parti'yi zayıflatmak istiyorlar. Daha sonra 2013'te Gezi provokasyonları yaptılar, sonra 17-25 Aralık kumpaslarını kurdular ama 12 yıllık kutlu yürüyüşümüze sekte vurabildiler mi? Dostu, düşmanı iyi bilmeniz lazım. Geçmişte derin devlet nasıl buralarda yanlış işlerle devletle milleti düşman kıldıysa ve bu düşmanlık AK Parti tarafından tümüyle ortadan kaldırıldıysa şimdi HDP'liler, bu yanlış zihniyetle milletle kendileri arasına bir uçurum açıyorlar.



ŞİMDİ DE KÜRT VERSİYONU


CHP yani Türk ulusalcıları, tek parti zihniyeti diyor ki 'Diyaneti kapatacağız.' Ama sadece onlar mı? Onlar tek parti döneminde ezanı da aslından uzaklaştırmışlardı. Mübarek 'Allahuekber' sesine bu semalar hasret kalmıştı. Şimdi bu yaklaşımın Kürt versiyonu HDP, diyor ki 'Diyaneti kaldıracağız'. Zaten Pensilvanya'ya vuruyorsunuz ses Demirtaş'tan çıkıyor. Ona vuruyorsunuz CHP'den geliyor. CHP'ye vuruyorsunuz MHP'den.


Bir grup aydın HDP'ye destek beyanında bulundu. Herkes istediği siyasi partiyi destekleyebilir. Ama HDP binalarına saldırıyı kınarken, AK Partililere yapılan saldırıları görmeyenler aydın olamazlar, objektif, tarafsız olamazlar. Bakın Yasin Aktay, sizin evladınız saldırıya uğradı. Hiçbir ses duydunuz mu? Milletvekili adayları saldırıya uğruyor, bu aydınlardan, diğer partilerden ses gelmiyor. Ama HDP söz konusu olduğunda bir anda bütün bu gruplar birleşiyor.



ÜÇ LEGAL ÜÇ DE İLLEGAL


Paralelcilerin sözcüsü Diyarbakır'da kapalı kapılar arkasında HDP'nin belediye başkanı ile görüştü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu paralelcilerin yayın organlarına gitti, onlar da Bahçeli'yi ziyaret etti. Üç legal parti, MHP, CHP, HDP. Ama üç tane de paralel örgüt, Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C. Hepsi birleştiler. Kime karşı birleştiler biliyor musunuz? AK Parti'ye. Ama esas AK Parti'nin temsil ettiği Tillo'daki bu toprakların irfanına karşı birleşiyorlar.



KEŞKE ŞİDDETİ KINASAYDIN


Hakkari'de havalimanını açtık. Demirtaş diyor ki, 'Keşke o kurdeleyi kesenler arasında biz de olsaydık'. Keşke sende bir yürek olsaydı da o iş makinalarına saldıranlara karşı, 'Bu havalimanını buranın vatandaşları, Kürtler kullanacak' diyebilseydin. Keşke sende yürek olsaydı da 'Biz seçime gidiyoruz. Demokratik mücadele veriyoruz, artık silaha, teröre yer yok diyebilseydin. Sende yürek olsaydı da 6-7 Ekim olaylarında milleti isyana teşvik etmek yerine Yasin Börü'yü katledenleri kınayabilseydin.



Kardeşlerimizi zalime vermeyiz


Eskiden derin devletin söylettiği bir slogan olduğunu belirten Davutoğlu, “Ya Kürtlere ya da muhafazakarlara, 'ya sev ya terk et' derlerdi. Başörtüler 'biz haklarımızı isteriz' dediğinde 'Suudi Arabistan'a git' derlerdi, Kürtler ana dili ile konuşmak istediğinde 'sen sus' derlerdi. Ya sev ya terk et. Şimdi bu HDP'nin zihniyeti de aynı, onlar da diyor ki 'ya bizim baskılarımıza boyun eğin ya da bölgeden, şehirlerden gidin” dedi. Davutoğlu, Kobani olayları yaşanana kadar 3 yıl Esed'le işbirliği yapan ve onu savunan, o zaman gelen Araplara, Kürtlere, Türkmenlere 'niye sahip çıkıyorsun?' diyen HDP'nin bir anda Kobani'de tavır değiştirdiğini dile getirerek, Türkiye'nin 3 gün içinde gelen 197 bin Kobaniliyi ülkeye aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun “Bunları geri göndereceğim, Esed'in, IŞİD'in zulmüne bırakacağım” dediğini vurgulayan Davutoğlu, “6-7 Ekim'de Siirt'i, bu güzel diyarları şiddete boğan HDP'den, Demirtaş'tan bir ses yok. 'Biz Kürtleri vermeyiz' demiyor, bunu bir tek biz söylüyoruz. Suriye'den gelen kardeşlerimizi ne Esed'e ne IŞİD'e ne de bir zalime teslim etmeyiz. İşte bunun için AK Parti'ye karşılar” dedi.



Kayısının başkentine 4 müjde


Başbakan Ahmet Davutoğlu Malatya mitinginde, Malatyalılara müjdeler verdi. Sivas-Malatya-Elazığ hattında hızlı treni inşa edeceklerini ifade eden Başbakan, Yeni Malatyaspor'un şampiyonluğunu ve Birinci Lig'e yükselmesini tebrik etti. “Yeni stadyumu da gördüm. Yakından takip ediyoruz. İnşallah 3 bin kişilik Malatyaspor'a yakışır stadyumu da en kısa zamanda tamamlayacağız” diyen Davutoğlu şunları kaydetti:







İHRACAT DESTEĞİ


“Gelirken buraya arkadaşlarıma talimat verdim, Tarım Bakanımıza, Maliye Bakanımıza, Başbakanlık Müsteşarlığına. İnşallah, dondan zarar gören her kayısı üreticisinin zararı karşılanacak, afet ve dondan. Daha bitmedi, kayısı ile ilgili bir müjdem daha var. Gelirken Ekonomi Bakanımızla da konuştum. Bundan sonra incir ve üzüm gibi kayısıya da ihracat desteği veriyoruz. Hem yaş kayısıya hem kuru kayısıya.”



Tunceli'den vekil sözü


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de sevgi gösterileriyle karşılanan Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, platformdan vatandaşlara karanfil dağıttı. Bir vatandaşı sahneye çağırarak sohbet edip çiçek veren Davutoğlu'nun konuşması sık sık “Dik dur eğilme, Çemişgezek seninle”, “Tunceli seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla kesildi. Davutoğlu, konuşmasında alandakilerden “Tunceli'den AK Parti'ye milletvekili sözü” aldı.



İşte HDP'nin dili


Batı illerinde demokrasi dilini kullanan, Doğu ve Güneydoğu'da baskı ve tehditle seçmen üzerinde baskı kuran HDP, gerçek yüzünü Siirt'te de gösterdi. Başbakan Davutoğlu'nun Cumhuriyet Meydanı'nda katıldığı miting sonrası dağılan AK Partililer, Tillo Caddesi'nde HDP seçim bürosundaki bir grubun saldırısına uğradı. Olayda AK Parti Siirt Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanı Elif Ekinci, gençlik kolları üyesi Merve Yılmaz, Yeter Timurtaş ve Şemsettin Şeker darbedildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, grubu biber gazı kullanarak dağıttı. Saldırıya uğrayan 3'ü kadın 4 kişi, polise giderek saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.






#davutoğlu
#ak parti mitingi
#demirtaş
#hdp
#tunceli
#seçimler
#Siirt Gençlik Kolları
#Elif Ekinci
9 yıl önce