|

Rota Meclis

AK Parti adaylarından Özlem Zengin, ‘yasaksız ilk seçim’ dediği 7 Haziran’da başörtüsüyle yarışacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. İstanbul’u karış karış gezerek seçim çalışmalarını sürdüren Zengin, Büyükada dönüşü bindiği geminin kaptan kabininde dümeni eline alıyor. Ekip arkadaşları ise hemen mesajı veriyor: “Yeni rotası Meclis!”

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:08 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

'Adaylarla 11 Saat' yazı dizisi kapsamında AK Parti'den İstanbul 3'üncü bölge 2'nci sıra milletvekili adayı Avukat Özlem Zengin'in seçim çalışmalarını izledik. 2002 yılından beri kesintisiz olarak AK Parti içerisinde çalışmalar yapan, son olarak da İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Zengin'in yoğun bir programı var. Kendi bölgesi olmamasına rağmen Maltepe, Pendik, Tuzla ve Adalar'daki çalışmalara da katılan Zengin, programlarda vatandaşlarla tek tek ilgileniyor. Zengin, kadınların kendisine sıklıkla sorduğu “Milletvekili olursanız bizler için neler yapmayı planlıyorsunuz?" sorusuna şu cevabı veriyor:



'AİLE' İÇİN PROJELERİ VAR


“Aile yapısını korumak ve nüfusu artırmak için kadınların yarızamanlı çalışmasını kolaylaştırmak gibi bir projemiz var. Yani isteyen tam gün, isteyen yarım gün çalışabilecek. Bir diğer konu, ben bir hukukçu olarak aile hukuku sistemimizin çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Noksanlıklar var. Kadına dair Medeni Hukuk'taki bazı maddelerin gözden geçirilmesi gerekiyor. Aile hukukunun işleyişinin daha özel bir statüye kavuşması lazım. Evet, Aile Mahkemeleri var ama işleyiş modeli diğer mahkemelerden farklı değil. Bu konuda çalışmalar yapacağım. Ayrıca kadınlar, hakları konusunda daha fazla bilgilendirilmeli."



TOKAT'IN ABLASI GELDİ


Maltepe ve Pendik'teki temaslarının ardından deniz taksisi ile Büyükada'ya geçen Zengin, burada Kadir Topbaş'ın da bulunduğu Tokatlılar Buluşması'na katılıyor. Kendisi de Tokatlı olan Zengin'i hemşehrileri “Tokat'ın ablası geldi" diyerek karşılıyor. Hemşehrilerine konuşan Zengin, yeni anayasa konusunu Türkiye'nin en temel meselesi olarak gördüğünü dile getirerek, “Anayasanın hazırlanma sürecinde çalışıyor olmaktan çok büyük mutluluk duyacağım. Benim en önemli meselem bu şu anda" diyor.







DÜMENİN BAŞINA GEÇTİ


Kadir Topbaş ile birlikte Adalar Tokatlılar Derneği'nin açılışını gerçekleştiren Zengin, ardından 'Sevgi Yürüyüşü'ne katılıyor. Adalar halkına Kadir Topbaş ile beraber karanfil dağıtan Zengin, günün sonunda ekibine dondurma ısmarlıyor. Büyükada'dan Bostancı sahiline gemi ile dönen Zengin'i gemi kaptanı kabinine davet ediyor. Bu daveti kırmayan Zengin, kabinde dümenin başına geçiyor. Ekip arkadaşları onun için “İstanbul'un kaptanlığını yaptı, sıra gerçek kaptanlıkta. Ama yeni rotası Meclis" ifadelerini kullanıyor.



Yasaksız ilk seçim


Başörtülü Zengin, Türkiye'nin ilk yasaksız seçiminin 7 Haziran olduğuna vurgu yapıyor. “İlk defa Türkiye'de bu kadar yıldan sonra başörtülü kadınlar hiçbir yasakla karşılaşmadan aday oldular. Bu, benim için çok önemli. Bunun çözülmüş olmasından çok büyük mutluluk duyuyorum" diyen Zengin, üniversite 2'nci sınıftayken başörtüsü takmasının hayatında bir dönüm noktası olduğunu belirtiyor. Zengin, “Başörtüsü yasağı yıllarca çok çirkin bir şekilde devam etti. Yasağın bile bir adaleti, dip noktası vardır. Ama başörtü meselesi dipsiz bir kuyu gibiydi. Herkesin kafasına estiği gibi uyguladığı bir yasaktı. Çok sıkıntılı süreçler yaşadık. Şimdi de görüyorsunuz, insanlar tekrar o döneme dönmemek için istikrarın devam etmesini istiyorlar" diye konuşuyor.



Fotoğrafı kalp çeker






Araba kullanmayı çok sevdiğini söyleyen Özlem Zengin, “Seyahat etmeye, ülkemizi dolaşmaya, yeni memleketler görmeye bayılıyorum" diyor. Zengin için yüzükleri ve saatleri ise adeta bir tutku, “Onlardan vazgeçemem" diyor. Rumeli Hisarı taraflarında yürümeyi alışkanlık haline getiren Zengin, ruhunu dinlendirmek için ise sık sık Yuşa Tepesi'ne gittiğini söylüyor. 3 çocuğunu da kendisi büyütüp, yemeklerini kendisi yapan Zengin, seçim dönemi nedeniyle yemek konusunda yardım alıyor. Fotoğraf çektirmeyi değil, çekmeyi sevdiğini söyleyen Zengin, gittiği her programda kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenlere ise “En iyi fotoğrafı bir kalp çeker. Kalbinize çizeceğiniz fotoğraf daha önemli" açıklamasında bulunuyor.






#Özlem Zengin
#seçimler
#ak parti adyları
9 yıl önce