|

Muhtarın Es-Es aşkı

Eskişehir’de 6 dönemdir mahalle muhtarlık yapan 71 yaşındaki Hüsnü Petek, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı öncesi muhtarlık bürosuna astığı Eskişehirspor bayrağı ile takımına büyük destek oluyor.

Yeni Şafak
18:22 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:27 - 25/04/2015 Cumartesi
IHA

Odunpazarı İlçesi Deliklitaş Mahallesi Muhtarı Hüsnü Petek, Eskişehirspor'un önemli maçlarında çıkardığı dev bayrağı çalıştığı muhtarlık bürosunun üzerine asarak takımına destek olma geleneğini sürdürüyor. Eskişehirli vatandaşlar da bu duruma kayıtsız kalmayarak dev bayrak önünde fotoğraf çekerek muhtarı destekliyor. Muhtarlığa astığı dev Eskişehirspor bayrağı hakkında düşüncelerini anlatan Hüsnü Petek, bugün Fenerbahçe ile maçlarının olduğunu hatırlatarak Eskişehirspor bayrağını her önemli maç öncesi olduğu gibi yine muhtarlık bürosunun üzerine astığını söyledi. Muhtar Petek, “Bayrağımızı kritik zamanlarda asıyoruz. Şampiyon olsaydık devamlı asılı kalacaktı, ama olsun. Şuan iyiyiz, şampiyonu da devirdik mi şampiyon olmuş gibi oluruz. Yenersek 30 metrelik bayrağımızı bir hafta tutacağız. İnşallah zaten de yeneceğiz. Bayrağımızı iyi giderse de, kötü gidersek de asıyoruz” dedi.



“Biz rahat oynayacağız, onları gıdıklayacağız”


Öte yandan maç hakkındaki görüşlerini anlatan Muhtar Hüsnü Petek, “Eskişehir bugün 'Es-es' çekecek. İnşallah onları yenip göndereceğiz. Bayrağı gören geliyor ve "İnşallah maçı alacağız" diyorlar. İnşallah stadyum da dolacak. Taraftarımız ile birlikte 'Es es es, ki ki ki, eski eski es!' çektik mi tamamdır. 1-0'da bize yetiyor, ancak gönlümüzden geçen 2-0'lık skor. Bizim tereddüdümüz yok. Onların sıkıntısı var. Biz rahat oynayacağız, onları gıdıklayacağız. Statta yer kalmaz diye tahmin ediyorum. Stadımız da tamamen dolacak ve çıkışımızda Eskişehir yıkılacak” şeklinde konuştu.



Ayrıca Eskişehirspor taraftarı Mehmet Sefa Taşdelen ise, bugün yine Eskişehirspor maçlarının olduğunu belirtti. Taşdelen “Tarihi bir maç Fenerbahçe maçı, biz de sabahtan itibaren formalarımızı giyip şehirde tur atarak bunu bir şekilde simgeliyoruz. Eskişehirspor şehrimizin bir ekolüdür. Burada da muhtarımız her zamanki gibi bayrak asmış, bu da bizi çok sevindiriyor açıkçası. İki haftada bir burada maçlarımız oluyor. Burada da sürekli bayrağı görüyoruz. Eskişehirspor bizim için çok önemli, inşallah en iyi şekilde maçı geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

#fenerbahçe
#eskişehirspor
#muhtar
#Deliklitaş Mahallesi
9 yıl önce