|
Dünya mimarları ve Türkiye mimarları

Ünlü mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp''i bilirsiniz. Ülkemizin dünyaca tanınan mimarlarındandır. Yaptığı işlerle, ürettiği orijinal projelerle arada bir gündeme gelir. Bir özelliği de partiler arasında paylaşılamayan bir isim olmasıdır. Ne var ki, Mimarlar Odası tarafından pek sevilmez.

Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu, A. Vefik Alp''in organize ettiği Dünya Mimarları Toplantısı''nın kendilerinden izin alınmadan tertiplendiği için, gayrımeşru olacağını ferman buyurmuş.

Uluslararası Mimarlar Birliği ve Amerikan Mimarlık Enstitüsü üyelerinin katılımıyla 22-25 Nisan 1999 tarihinde İstanbul''da yapılacak olan toplantıya aslan solcu mimarlarımız neden tepki gösteriyorlar, tahmin edebilir misiniz?

Sevgili Osman Akkuşak abimiz, oturmuş iki sayfalık bir yazı yazmış. Neden tepki gösterildiğini uzun uzun anlatmış. Şu daracık köşeye hepsini sığdırmamız mümkün değil.

Ârif olan anlasın; anlamayanların da mutlaka ''Ârif'' olan bir tanıdığı vardır, ona sorsun.


Mest olanlar var

Muhterem Abi, bir klip üzerine değerlendirme yapıyor... Şarkı bildik, klip yeni. Geçmişi hatırlatan şarkının klibi de bu hatırlama sürecinde hayal dünyanızın netleşmesine yardımcı oluyor. Sinema tadında, şiirsel bir anlatım. Siyah beyazın dayanılmaz çekiciliği kullanılarak birbirinden ilginç görüntüler elde edilmiş. İnsan dalıp gidiyor, "bir balığın denize kavuşma macerası"nın peşi sıra...

Mest Of Gündoğarken, "Bana sevmeyi anlat" şarkısı bildik olduğu kadar, görüntüler de aşinalığı destekleyen hayal edilebilecek şeyler. Ustalık ise, bu görüntüleri kurgulamakta. Böcek Yapım yine başarmış, tebrikler.

Barış için Fatiha

Abdülhamit Küheylan, Savaş Ay''a bir mesaj göndermiş. Savaş Abimiz de programda okumuş. Mesajın bir bölümünde "Barış Manço için alkış tutacağınıza bir fatiha okuyun" cümlesi yer alıyormuş ve Savaş Ay o kısmını atlamış. Okurumuz A. Küheylan da (yahu o ne güzel soyisimdir öyle) bize dert yanıyor. Şimdi bizim yapabileceğimiz bir şey yok doğrusu. "Oku Savaş oku... Vaktin kadar oku!.." diyenler olduğunu da unutmamak lazım. Malûmunuz, her programın bir vakit sıkıntısı var. Tabii, başka türlü sıkıntılar da olabilir, hoşgörmeli. Fatiha''ya gelince, onu zaten Barış''ın sevenleri ihmal etmiyor.


25 years ago
Dünya mimarları ve Türkiye mimarları
PKK’nın uçakları olsaydı bunları bildiri olarak atardı
Düşmanlaştırmayan bir siyaset dili inşa etmek…
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm