|

2024 Mayıs celbi için askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yerleri nasıl öğrenilir? e-Devlet MSB Askerlik mayıs sınıflandırma sonucu sorgulama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yayımlanan takvime göre 2024 Mayıs celbi sınıflandırma sonuçları belli oldu. Askerlik yeri öğrenme e-devlet ekranına ziyaretler başladı. Yedek subay, astsubay ve er adayları, kendi sınıflandırma sonuçlarını e-Devlet platformu üzerinden öğrenebilir. Peki, askerlik yerleri nasıl öğrenilir? e-Devlet MSB ekranı ile askerlik yeri sorgulama ekranı içeriğimizde.

14:28 - 3/05/2024 Cuma
Güncelleme: 14:28 - 3/05/2024 Cuma
Yeni Şafak
Askerlik
Askerlik

Askerlik yerleri için Milli Savunma Bakanlığı'nın yapacağı son dakika açıklaması ile belli oldu. Yedek subay, astsubay adayları, erbaş ve erlerin sevk ve celp tarihleri MSB Askeralma Genel Müdürlüğü'nce paylaşılıyor. Vatani görevlerini yerine getirmek için artık gün sayan yükümlüler mayıs ayı askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte, 2024 askerlik yerleri sorgulama işlemine ilişkin detaylar...

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 03 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyuruldu.

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.

MSB ASKERLİK YERLERİNİ DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü'nün tarafından yapılan açıklamaya göre askerlik yerleri 3 Mayıs Cuma günü erişime açıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

"Mayıs/Haziran ve Temmuz 2024 döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır.

Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz."

Yükümlü Sevk Tarihleri

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup) 16 Mayıs 2024

Er (2'nci Grup) 27 Haziran 2024

Er (3'üncü Grup) 25 Temmuz 2024

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

ASKERLİK YERLERİ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Askerlik yerini öğrenmek isteyen er adayları; e-Devlet'e bireysel şifreleriyle girip Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı bilgileri görüntüleyebilecek.

https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-bakanligi ekranı üzerinden işlemlerini gerçekleştirecek adaylar, Askerlik şubelerinden de bilgilerini öğrenebilecek.



#askerlik
#askerlik yeri
#askerlik yeri öğrenme
#askerlik yeri sorgulama
#msb
#celp sorgulama
14 gün önce