|

İlk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın logosu ortaya çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türksat 6A uydusunun logosunu paylaştı. Uraloğlu "Bütün testlerimizi başarıyla tamamladık" dedi.

11:18 - 5/05/2024 اتوار
Güncelleme: 11:33 - 5/05/2024 اتوار
Diğer
Arşiv
Arşiv

Türkiye, yeni bir uydusunu daha uzaya göndermeye hazırlanıyor.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A ile ilgili gelinen noktayı paylaştı.


Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın logosunu belirlediklerini söyleyerek, "Logonun ilhamını, Türkiye Yüzyılı vizyonu ve gururla dalgalandırdığımız bayrağımızdan aldık." dedi.


Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türksat 6A'nın haziran ayında Amerika'nın Florida eyaletindeki SpaceX'in merkezine gönderileceğini aktardı.



Bütün testleri geçti


Türksat 6A'nın üretim, montaj, entegrasyon ve testlerinin, TÜRKSAT, Savunma Sanayii Başkanlığı ve TUSAŞ iş birliğiyle ülkeye kazandırılan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde tamamlandığına işaret eden Uraloğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:


Yapılan testlerde, uydunun fırlatma süreci ve uzay ortamı yerde oluşturularak tüm koşullara dayanıklılığı test edildi. Bütün testlerimizi başarıyla tamamladık.





#Türksat 6A
#uydu
#Abdulkadir Uraloğlu
13 دن واپس